fredag 5. mai 2017

Å endre - og å huske på hvorfor

Jeg synes det er spennende å være i endring - jeg liker å finne ut av nye ting. Innimellom ser jeg meg likevel tilbake - sjekker ut og reflekterer over det jeg har vært med på tidligere.
I dag har jeg sett på et utviklingsarbeid fra jeg var leder i Skatt nord Alta. Min gruppe lagde en diktsamling - som ble trykket i få eksemplarer. Jeg har med meg ett eksemplar videre,
For å huske på:
Endring
Modning
Teste ut grenser
Prøve noe nytt
Reflektere over det som er


Vi jobba med kultur - noe som er en viktig del av arbeidet i Lean. Det er en treningssak å jobbe med kultur - å snakke om kultur. Som en del av arbeidet lagde vi Haikudikt. For meg var det stort da vi lagde dikt - både i prosessen og når vi så det ferdige resultatet. Det er ikke bare gode ting, også noen kritiske dikt ble laget. Det viktigste for meg, var at alle deltok - alle var med. Ingen motstand, spør du? Jovisst var det motstand - og det er bra - det er positivt. Å godta motstand, gjør at den kommer til overflata. Da kan vi som er ledere også forholde oss til den. Jeg synes i alle fall det er vanskelig å forholde seg til noe som er fordekt, så jeg ønsker all informasjon velkommen. Fordi jeg tror vi kan si det meste, det meste handler om måten vi sier det på.


 

GOD HELG!

Lagt ut med tillatelse fra forfatteren 😊 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar