fredag 16. desember 2016

Arbeid og fri

Det er ei tid for alt. For arbeid og for fri. Så hvordan kan jeg sørge for at jeg faktisk er i stand til å gi det som er nødvendig på arbeid hver dag og over tid?

Det er kanskje ikke mulig. Eller? Jeg griper i alle fall meg selv i å tenke hva skal til for å gjøre det så optimalt som mulig. Og finner ut av litt. Jeg ønsker å sette meg selv i stand til å yte. Jeg gjør det ved å skille mellom arbeid og fri.

Nå skal jeg snart ut i arbeidsfri. Det betyr ikke at jeg satser på å gjøre minst mulig eller ingenting. Det betyr at jeg nå skal ha fritid. Nødvendig fritid, der jeg kobler ut arbeidet for å lade batteriene til ny arbeidstid. Jeg mener at det er nødvendig at vi gjør nettopp det. Skiller mellom arbeid og fritid for å lade batteriene til hver sine aktiviteter.

Denne høsten har vi hatt utrolig mange aktiviteter på arbeid. Det skjer mye i vår avdeling reindrift, mye som er bra. Også har vi i tillegg de tingene som vi behøver å jobbe videre med.
i dag tar jeg ut avspasering, eller fri, for å dyrke fritid.

 

Så hva skal jeg da med denne fritida?


Jeg skal bruke den til å lade batteriene sammen med mine 3 sønner, sammen med familien. Og sammen med mine venner (skal i alle fall sjekke ut om det er noen igjen der ute i kjølvannet av alt arbeidet). Jeg skal bruke fritida til å samle de som betyr mest for meg, de som er glade i meg fordi jeg er meg i deres liv. Der jeg har en rolle bare jeg fyller. Julens tradisjoner bringer vår familie sammen og sammen er gøy. Min yngste på 10 år har i år drevet lobbyvirksomhet for å bringe familien hjem til oss på julaften.Nå er det avklart at vi skal være hjemme hos oss, med mine foreldre, mine 3 søsken og deres familier. Ja det blir livat, støy, varmt, gøy. Det blir samvær og det blir glede, delt mellom mennesker som sørger for at relasjonene består, både i gode og dårlige tider. Så derfor skiller jeg mellom arbeidstid og fritid. For at hver av de har sin verdi, for at arbeidstid har krevd min fritid denne høsten, så skal arbeidstid vike for fritida nå i juletida. Det vil arbeidsgiver, kolleger, medarbeidere og familien tjene på. Både nå i jula og i det nye året som kommer.


Så derfor ønsker jeg akkurat DEG , der du er, med det du står i og det du står for, ei flott førjulstid!!

Fra juleavslutning i avdeling reindrift

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar