mandag 11. april 2016

Adjunktøkonomen starter blogg

Da er jeg i gang. I alle fall et forsøk på et blogginnlegg. Blogg er en ny verden for meg. Jeg har aldri prøvd det før og det er med skrekkblandet fryd jeg nå forsøker meg.
Hva vil jeg med en blogg? Opprinnelig ingenting. Imidlertid har min nysgjerrighet ført meg hit. Og det er en stor terskel. Jeg har aldri hatt ønske eller en drøm om en blogg. Jeg har helt frivillig blitt med på et webbasert kurs om sosiale medier via NTNU. Dette er et veldig spennende og lærerikt kurs. Mulig det er det for meg pga jeg har liten innsikt fra før. Jeg velger å tro det er fordi det er frivillig og fordi det er en ny måte å lære på. I denne modulen har jeg lært om konnektivismen. Det er et begrep som beskriver læring på en måte jeg ikke har hørt mye om tidligere.
Konnektivisme er læren om hvordan vi bygger våre personlige læringsnettverk. Den baserer læring på det vi allerede kan fra før. Vi lærer ikke på forhånd for sikkerhets skyld. Derimot lærer vi å lære. Det er et spennende utgangspunkt for læring. I dagens samfunn der informasjonsflyten er enorm, har vi ingen mulighet til å ta inn alt. Ved å lage oss nettverk av relasjoner på sosiale medier kan vi koble oss på det som vi interesserer oss for og følge de som har samme interesser. Gjennom disse sosiale mediene så får vi ny informasjon, andres meninger og tanker. Til sammen skaper det ny læring for oss i vårt interessefelt.
Jeg er utdannet adjunkt og økonom. I dag jobber jeg ikke som lærer, men som leder. Jeg håper skolen, foreldre og samfunnet klarer å skape fremtidige arbeidstakere som lærer denne formen for læring slik at de tar dem med i sitt arbeid. Da vil vi få spennende arbeidstakere som skaper spennende arbeidsplasser ved å skape kontinuerlig medarbeiderdrevet læring og endring.


Følg meg gjerne:
Min twitterkonto https://twitter.com/LBHetta

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Medstudentvurdering: Jeg synes du er godt innenfor oppgaven. Du har startet en blogg med bilde og lenke til twitter. Du har også skrevet litt om modul 5. Flott!
  Lykke til videre med eksamen!

  SvarSlett
 2. Spennende tanker her! Konnektivismen var virkelig en spennende måte å forstå læring på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja enig, nytt og spennende for meg.

   Slett