tirsdag 7. februar 2017

Feiring av samefolkets dag 2017

 
 
 

Vi feirer !

 
Hva feires? I år er det 100 år siden samene var samlet til møte om samiske saker i Trondheim. Du kan lese om arrangemnetet på Tråante 2017
 
 
Logo for året:


I går var Samefolkets dag. Det var stort arrangement på torget. Mange koftekledde mennesker fra store deler av Sápmi. Årsaken til at jeg får være med på disse arrangementene, er min jobb i Landbrukdsdirektoratet. Vr seksjon er sekretariat for Reindriftsstyret og for Klagenemnda for (rein)merkesaker. Arbeidsoppgavene har ført oss til Tråante (sør-samisk for Trondheim).


 
Glimt fra feiring av 6.februar 2017:
 
 
I dag, 7.februar, starter Samhandlingskonferansen. Sjekk gjerne ut programmet. En konferanse som er et samarbeid mellom Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) og Landbruksdirektoratet. Over 300 deltakere viser at dette er en viktig møteplass for næring og forvaltning. Statsråd Dale holder på med innledning. Dagen i dag er viet til arealutfordringer. I morgen står rovdyrutfordringer på programmet. Begge deler er viktige tema i ei lita næring med behov for store areal og nomadedrift. Det er også viktig at vi i forvaltninga er tilstede, ser, hører, lytter og bygger relasjoner. Jeg gleder meg til nytt påfyll og nye bekjentskaper.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar